Siirry pääsisältöön

Luukku 2; Vastauksia kysymyksiinne!

linkki

Kiitos paljon kaikille kysymyksen laittaneille, odotuksenne on päättynyt ja kuulette meidän vastaukset! Osa kysymyksistä oli helppoja, osa vaikeita, mutta kaikkiin kysymyksiin vastattiin! Halusin julkistaa nämä vastaukset mahdollisimman alussa, jotta ette joudu odottamaan pitkään ;D

1. Miten olet oppinut kuvaamaan?
Noh, sanotaanko vaan, että kuvasin vain tosi paljon. En käynyt millään kurssilla vaikka alunperin tarkoitus oli mennä Nikonin omalle valokuvauskurssille Seinäjoelle, mutta jostain syystä se jäi tekemättä. Jos jossain pitäisi vielä kehittyä niin ehkä vois opetella kuvaamaan myös manuaaliasetuksilla... :D Onneksi ihana serkkuni kuitenkin opetti minut alkuun!

2. Onko sinulla jotain tavoitteita valokuvaamisen suhteen?
Ainakin tuo manuaaliasetuksilla kuvaamisen opettelu ja studiokuvaukseen tutustuminen. Valokuvaajan ammatti olis myös tosi kiva!

3. Millaisia Fani ja Heta ovat luonteeltaan?
Fani on enemmänkin sellanen innokas köhkerö, joka aina sattuu kompuroimaan johonkin. Tosin välillä se on sellanen sylikoira jota vaan pitäis rapsuttaa mahasta :) Aina sellanen hönö hymy kasvoilla ♥

Heta taas on sellanen rauhallisempi, välillä jopa masentuneen oloinen. Innostuu erityisesti isästäni ja lenkille lähdöstä, mutta on myös niitä päiviä, ku tekis mieli riehua ja se saa paljon sellasia hullupöllökohtauksia, ja alkaa juosta pihaa ympäri ihan täysiä.

pm 177
4. Mistä koirien nimet ovat tulleet?
Hetaa mietittiin aika kauan, Aluksi se oli Tara, välillä Helga ja lopuksi serkkumme väänsi Helgasta sitten Hetan.
Faniakin mietittiin jonkin verran, en nyt kyllä tarkalleen muista, siinä oli kyllä jotain ehdotuksia välissä ja pian siitä muotoutui Fani.

5. Mitä objektiivejä omistat?
Aloituspakkauksessa tuli Nikkor 18-30mm mutta hankin kesällä 2015 Tamronin 70-300mm, koska koirien perässä oli aika vaikea pysyä noin lyhyellä objektiivilla :D

6. Kuvaatko paljon muutakin kuin koiria?
Itse asiassa joo, yleensä muita eläimiä ja luontokuvia. Ihmisiä kuvaan aika harvoin, mutta kyllä kamera joskus on mukana juhlissakin.

7. Mitä teet vapaa-ajalla ilman koiria?
Vapaa-ajalla pelaan lentopalloa, luen kirjoja, opiskelen sekä oon kavereiden kanssa. Lentopallo vie kuitenkin suurimman osan ajasta, kun on 4 harkat viikossa ja joskus viikonloppuna tai arkena pelejä.

8. Mitä teet vapaa-ajalle koirien kanssa?
No kuvaillaan ja lenkkeillään metsässä, temppuillaan ja aktivoidaan silloin tällöin. Yleensä myös makaan niiden kanssa eteisessä ja silittelen niitä (ei oo kovin hyvä idea mustilla vaatteilla!).

pm 176

9. Mitä harrastat?
No lentopallo tulikin jo, ei siinä oikeen olekaan muuta kun tuo lentopallo ja valokuvaus.

10. Mitkä ovat lemppari FCI-ryhmäsi? Entä "inhokit"?
Lemppareita ovat ainakin 1, 3, 5, 6, ja 8. Suurin osa mun lempparoduista on tuolla, jotkut ovat toki ulkopuolellakin :)

"Inhokkeja" ovat ehkä 4, 9 ja 10. Onhan noissakin ryhmissä kivoja rotuja, mutta en oo itse sen kummemmin noista FCI-ryhmistä innostunu.

11. Lemppari ja inhokki koiraharrastukset?
No lemppareita on aika monia; vepe, toko, agility, jälki ja rallytoko ainakin. Koiratanssista ja vinttikoirien kokeista en ole ikinä sen kummemmin piitannut, itse kun en ole ole kiinnostunut tanssimisesta/esiintymisestä ja vinttikoiria mulla ei taida ikinä tulla.

12. Lempi tv-sarja?
Nyt on pakko sanoa, että ennemmin oon suorastaan vihannut Salkkareita, mut oon jääny nyt syksyllä koukkuun :D

pm 172

13. Minkälaisesta musiikista tykkäät?
Se riippuu vähän millä fiiliksellä on matkas. Joskus kiinnostaa tosi nopee/elektroninen musa, joskus vähä tunteellisempi ja joskus sellane tsemppimusa :)

14. Jos voittaisit 500e, mitä tekisit sillä?
Hmm... nyt pitää miettiä! Ainakin Fanille uudet valjaat ja pehmeä damin, Sony Vegas -videoneditointiohjelman , Lightroomin , studiokuvausvälineet ja ehkä jotain vaatteita tai meikkejä.

15. Jos saisit opiskella ihan mitä vain, mitä opiskelisit?
No opettaja tai valokuvaaja on kiinnostavia, mutta lääkärikin olisi ihan kiva. Lääkäriksi en tosin kykenisi, en oikeen tykkää verestä... Myös jokin professori voi olla kiva ammatti!

pm 173

16. Hetan hyvät ja huonot puolet?
Hyvät: innokkuus kun se löytyy, sellanen fiksuus mutta rauhallisuus samaan aikaan (toisin kuin Fanilla) ja se, kun se tulee aina syliin jos harjaat Fania sen nähden.

Huonot: ehkä joskus vähän masentunut (makaa vain eteisessä, ei tee mitään) ja se kun se on niin kiinnostunut aina isästä nii sit sen kans ei voi tehdä samaan aikaan mitää jos isä on samas huonees :D

17. Minkälaisena kouluttajana pidät itseäsi?
Ehkä vähän kärsimätön, mutta tsemppaava kouluttaja. Oikeilla/paremmilla metodeilla voisin aina olla parempi, joskus opetan ehkä asioita "vaikeamman" kautta.

18. Kumpi, kesä vai talvi?
Itse tykkään molemmista tosi paljon, mutta ehkä kesä, koska valoisaa aikaa on enemmän ja kamera kulkee tuolloin paremmin mukana :D Myös vepe on vain kesällä, koska talvella olisi vähän kylmä treenata vepeä!

19. Kuinka pitkään olet kirjoittanut blogia?
Tätä blogia tulee vuosi täyteen vuodenvaihteessa, mutta siirryin tänne vanhasta blogista, jota kirjoitin myös vuoden. Siirtymisen syynä oli se, että en halunnut sekoittaa omaa Google-tiliä tähän blogiin joten tein uuden. Olen siis kirjoittanut blogia kohta kaksi vuotta. Uusi startti piristi kummasti myös bloggaamisintoa :)

20. Voisitko kuvitella bloggaaavasi vielä 5 vuoden päästä?
Voisin, tietysti riippuen elämäntilanteesta, onko Fani mun mukana opiskelemassa/uusi koira vai...

21. Kuinka päädyit juuri nykyisiin koiriisi?
Heta tuli meille 8 koirattoman vuoden jälkeen mummin ja paaapan työtä. Aluksi vanhempani eivät suostuneet ideaan, mutta saimme heidät lopulta taivuteltua hankkimaan koiran.

Fani taas tuli serkkujemme luota, ja kun kuulimme, että heidän tollerinsa saisi pentuja, olimme varmoja että meille tulee taas tolleri 10 vuoden jälkeen. Olimme ensimmäisiä varaajia, mutta valitsimme pennun kuitenkin viimeisinä mutta voin sanoa, että ei haittaa ♥ Toi karvapallero sopii täydellisesti meille!

22. Minkä unelman haluaisit toteuttaa jos se toteutuisi nyt?
Hmm, tässäpä vaikea kysymys... Ehkä haluaisin pysyä lentopallojoukkueeni kanssa SM-sarjassa, sillä olemme juuri nousseet alimpaan lohkoon ja tavoitteena olisi siellä pysyä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira-aiheisia meemejä

En ole ehtinyt nyt kuvaamaan viikkoon, ja kameraan taidan koskea seuraavan kerran vasta sunnuntaina. Kuitenkin halusin laittaa tänne jotakin, niin mikä olisi parempaa, kuin koira-aiheiset meemit? linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki

Täällä taas!

Uusi blogi on viimein valmis, vaikka pari pikkujuttua on vielä muokkaamatta, esim. sivupalkki pitää laittaa vielä uuteen uskoon ja banneri pitää muuttaa. Bannerin muokkaus stoppasi siihen, että mun taidot ei yksinkertaisesti riitä Gimpin käyttöön. Joko pitää kokeilla jotain muuta kuvanmuokkausohjelmaa tai opetella tuon käyttö. Gimp on todella vaikea käyttää, jos ei ole ennen muokannut kuvia! Tai sitten en tee sitä itse (tosin se tuntuu luovuttamiselta), mutta jos tästä ei tuu mitään, niin pakko kai pyytää jotakuta tekemään sen... Ensi viikolla saattaa tulla postausta studiokuvauksesta, eli pysykää kuulolla! ;) Follow my blog with Bloglovin