Siirry pääsisältöön

Valassaarella patikoimassa

Kävimme perjantaina Valassaarilla. Valassaaret ovat luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Merenkurkun alueella. Matkasimme saarelle veneellä noin tunnin, ja saavuimme Valassaaren pohjoispuolelle. Saarille ei pääse muulla tavalla kuin varatulla matkalla, sillä luonnonsuojelualueella on kielletty maihinnousu (paitsi järjestetyt retket) ja yöpyminen.

pm 66

pm 64pm 67
pm 63
pm 61
pm 69
pm 70
Näimme jo heti satamassa tämän komean mustakurkku-uikku-uroksen!
DSC_0478 DSC_0253 pm 68 pm 65 pm 60
pm 59pm 62

Pohjoispuolella oli aika karun näköistä, sillä entinen rajavartioasema oli juuri otettu pois käyttämättömyyden takia. Kävelimme saaren eteläpuolelle, jonka aikana ehdimme kuulla paljon saaren upeasta historiasta. Näimme sen lisäksi kitukasvuisen pohjoispuolen, joka muuttui vehreäksi suoksi eteläpuolella, perhekuusialueen, vanhan sotahaudan ja majakan.

Majakan oli suunnitellut Gustave Eiffel, joka on suunnitellut mm. Eiffel-tornin. Aluksihan majakka piti rakentaa pohjoispuolelle, mutta sitä ei voitu kiinnittää maahan, koska saaren pohjoispuolella ei ole näkyvää kalliota. Sen seurauksena majakan palat jouduttiin siirtämään eteläpuolelle. Huonon maaston vuoksi heidän oli rakennettava tie ja silta, joka meni suoalueen yli. Sama 130 vuotta vanha silta on samalla paikalla edelleen, tosin maanpinnan nopean nousun vuoksi kasvit ovat samalla tasolla kuin itse silta.

Lopulta saavuimme itse majakan luo, joka oli kyllä aika näyttävä ilmestys. Punainen majakka oli erilainen, joskin samanlainen kuin Eiffelin torni ainakin rautaosistaan. Lopulta veneemme lähti takaisin venesatamaan, ja tunnin kuluttua pääsimme kotiin. Suosittelen todellakin käymään tällä saarella! Erinomainen linnusto tarjoaa nähtävää, sillä siellä pesii 190 erilaista lintuparia.

pm 71

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira-aiheisia meemejä

En ole ehtinyt nyt kuvaamaan viikkoon, ja kameraan taidan koskea seuraavan kerran vasta sunnuntaina. Kuitenkin halusin laittaa tänne jotakin, niin mikä olisi parempaa, kuin koira-aiheiset meemit? linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki

Täällä taas!

Uusi blogi on viimein valmis, vaikka pari pikkujuttua on vielä muokkaamatta, esim. sivupalkki pitää laittaa vielä uuteen uskoon ja banneri pitää muuttaa. Bannerin muokkaus stoppasi siihen, että mun taidot ei yksinkertaisesti riitä Gimpin käyttöön. Joko pitää kokeilla jotain muuta kuvanmuokkausohjelmaa tai opetella tuon käyttö. Gimp on todella vaikea käyttää, jos ei ole ennen muokannut kuvia! Tai sitten en tee sitä itse (tosin se tuntuu luovuttamiselta), mutta jos tästä ei tuu mitään, niin pakko kai pyytää jotakuta tekemään sen... Ensi viikolla saattaa tulla postausta studiokuvauksesta, eli pysykää kuulolla! ;) Follow my blog with Bloglovin