Siirry pääsisältöön

Seikkailemassa Tallinnan kapeilla kujilla

Saatoitte viime viikolla huomata meidän instagram-tililtämme, että menemme viikonlopuksi Tallinnaan. Yövyimme Sokos Hotel Virussa, jonka hyvän sijainnin avulla oli helppo seikkailla pitkin Tallinnan kujia. Olimme Tallinnassa kolme päivää, jonka aikana kävimme Tallinnan eläintarhassa, Teletornissa, kasvitieteellisessä puutarhassa, Vanhassakaupungissa, Lentosatamassa, Rocca El Maren ostoskeskuksessa, Viru Keskuksessa ja Tanskan kuninkaan puutarhassa. Itse tykkäsin erityisesti eläintarhasta ja kasvitieteellisestä puutarhasta.


pm 73pm 75
pm 74

Ensimmäisenä päivänä saavuttuamme hotellille lähdimme käymään Teletornilla, jonne pääsimme taksilla. Tornissa oli tosi hienmot maisemat, ja sieltä näki koko kaupungin. Näköalaparvekkeella oli vaikea kuvata, sillä siihen oli laitettu verkko ihmisten turvallisuuden vuoksi. Näimme myös, kuinka jotkut menivät side walkiin, jossa pääsi kävelemään turvavaljaat päällä tornin reunalla. Tornissa oli myös ravintola, jonka ruoka oli todella hyvää!

Ruuan jälkeen menimme kävelylle vieressä olevaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Harmillisesti kuitenkin puutarhan sisätilat olivat kiinni, koska paikka oli varattu häihin. Pääsimme kuitenkin kiertelemään puistossa, joka oli hyvin hoidettu ja kaunis. Joka puolella oli paljon ruusuja ja kukkia, eikä paikka ollut todellakaan väritön.

pm 77pm 110pm 109
pm 105pm 98
pm 102pm 91
pm 92pm 87

Seuraavana päivänä aamupalan jälkeen suuntasimme eläintarhaan, joka oli mielenkiintoinen paikka, sillä eläimiä oli monenlaisia; haukkoja, peuroja, jääkarhuja kenguruja, hevosia, hylkeitä... Kaikista eläimistä en saanut kuvaa, koska eläinten häkit olivat joissain paikoissa tehty verkosta, joten kamera tarkensi vain itse verkkoon...

pm 121pm 115pm 123

Kävimme sen jälkeen shoppailemassa Rocca El Maren ostoskeskuksessa, joka sattui olemaan toisella puolella tietä. Paikka oli niin iso, että jäi kyllä Ideapark kakkoseksi :D Ajan vähyyden takia me ei ehditty olla kuitenkaan kovin kauaa, joten lähdetiin Vanhaan kaupunkiin. Perillä nousimme portaat ylös, jonka jälkeen näkyi todella kauas. Tompea on vanhan kaupungin korkein kohta, joten näkymät olivat aika hyvät...

Söimme sen jälkeen erässä ravintolassa, jossa ruoka oli ihan ok, ei kuitenkaan voittanut Teletornia ja sen hienoja ruokia. Kun vatsamme olivat täynnä, lähdimme tutkimaan itse vanhaa kaupunkia. Lopulta pääsimme torille, jossa oli vilinää. Ihmisiä oli paljon, mutta onnistuimme saamaan polkupyörätaksin, tai siis se poika pyysi meidät kyytiin :D Aluksi luulin, että hän ottaisi meistä vain kaksi kyytiin (meitä oli neljä) mutta sitten hän käski kaikki kyytiin. Siinä me sitten huristeltiin alamäkeen, välillä ihmisten piti hypätä pois alta kun tultiin niin kovalla vauhdilla!

pm 116pm 124

pm 117

Kolmantena päivänä meillä ei ollut kovin paljo aikaa, koska hotellista piti lähteä 12 ja laiva lähti klo 18. Kävin äitini kanssa Viru Keskuksessa shoppailemassa, jonka jälkeen pakkasimme ja jätimme huoneen. Emme jaksaneet raahata laukkuja mukana, joten veimme laukut satamaan säilytykseen, jonka jälkeen suuntasimme Lentosatamaan ja Meripäiville.

Museo ei ollut sillä tavalla kiinnostava, en ole ikinä kovin kiinnostunut sotajutuista, joten kiersimme sen äitini kanssa nopeammin ja menimme syömään. Kun muut olivat kiertäneet viimein museon, siirryimme ulos. Aluksi ajattelimme, että oliko nämä muka "markkinat", koska museon vieressä olevissa kojuisssa oli vain olutta, hattaraa, jäähilejuomaa ja perunavartaita. Pois lähtiessämme kuitenkin huomasimme, että sataman vieressä oli lisää kojuja, joten kävimme kiertämässä nekin. Menimme myös viereiseen "ostoskeskukseen", jossa oli vain viinakauppa ja feikkivaatekauppoja, joten ostokset jäivät vähäisiksi.

pm 118
pm 122

pm 114
pm 84
pm 85
pm 82
pm 78


Lopulta kuitenkin lähdimme satamaan, josta sitten lähdimme Helsinkiä kohti. Olimme Helsingissä kymmenen maissa, ja oli kivaa olla taas Suomen puolella!

Mitäs piditte ensimmäisestä "reissupostauksesta"?

Kommentit

  1. Moikka! Linkkasit blogisi miun "linkkaa blogisi" postaukseen, mutta unohdit ensimmäisestä kommentista pienen esittelyn ja maitoit sen erillisellä kommentilla. No, minäpä olin niin taitava ja poistin sen toisen kommentin vahingossa! Voisitkohan käydä kirjoittamassa sen uudelleen?

    http://villimeininki.blogspot.fi/2016/07/linkkaa-blogisi.html?m=1

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira-aiheisia meemejä

En ole ehtinyt nyt kuvaamaan viikkoon, ja kameraan taidan koskea seuraavan kerran vasta sunnuntaina. Kuitenkin halusin laittaa tänne jotakin, niin mikä olisi parempaa, kuin koira-aiheiset meemit? linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki linkki

Täällä taas!

Uusi blogi on viimein valmis, vaikka pari pikkujuttua on vielä muokkaamatta, esim. sivupalkki pitää laittaa vielä uuteen uskoon ja banneri pitää muuttaa. Bannerin muokkaus stoppasi siihen, että mun taidot ei yksinkertaisesti riitä Gimpin käyttöön. Joko pitää kokeilla jotain muuta kuvanmuokkausohjelmaa tai opetella tuon käyttö. Gimp on todella vaikea käyttää, jos ei ole ennen muokannut kuvia! Tai sitten en tee sitä itse (tosin se tuntuu luovuttamiselta), mutta jos tästä ei tuu mitään, niin pakko kai pyytää jotakuta tekemään sen... Ensi viikolla saattaa tulla postausta studiokuvauksesta, eli pysykää kuulolla! ;) Follow my blog with Bloglovin